KVK İlişkin Aydınlatma Metni

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE VE KORUNMASINA İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ[1]

Arslan Ambalaj Ticaret ve Sanayi A.Ş. (“Arslan Ambalaj”) olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“KVKK”) 10. maddesinden ve Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ’den (“Tebliğ”) doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları siz değerli müşterilerimizin, dış paydaşlarımızın ve web sitemizi (“Web Sitesi”) kullanan tüm ilgililerin dikkatine sunmaktayız.

1. Kişisel Verilerinizin Toplanmasının Yasal Dayanağı

Müşterilerimizin ve Web Sitesi’ni kullanan kişilerin kişisel verileri Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) ve ilgili sair mevzuatta yer alan hükümlere ve 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili sair mevzuat hükümlerine uygun şekilde toplanmakta ve işlenmektedir.

2. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri ve Toplanan Kişisel Veriler

Kişisel verileriniz, Arslan Ambalaj tarafından sunulan hizmet, ürün ya da ticari faaliyetin niteliği itibariyle farklılık gösterebilmekle birlikte otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle etkinlik ve fuarlar, sosyal medya mecraları, web sitemiz gibi vasıtalarla sözlü, yazılı ve elektronik olarak, müşterilerimizin, dış paydaşlarımızın ve web sitemiz kullanıcılarının açık rızaları veya onayları veya ve mevzuat hükümleri uyarınca işlenmektedir.

Web Sitemizde, ziyaretçilerimiz ve müşterilerimize daha iyi bir hizmet sunabilmek amacıyla çerezler bulunmaktadır. Çerezlere ilişkin ayrıntılı bilgiye Çerez Kullanım Politikası’ndan erişebilirsiniz.

Bunlara ek olarak, Arslan Ambalaj’dan bülten veya promosyon e-postası almanız halinde, e-postanın açılıp açılmadığını ve hangi bağlantıları tıkladığınızı belirlemek için işaretler, özelleştirilmiş bağlantılar ve benzeri teknolojiler ile de kişisel verileriniz işlenmektedir.

Müşterilerimizin; din, mezhep, etnik köken; sağlık, genetik, cinsel hayat; siyasi düşünce, dernek, vakıf sendika ve benzeri üyelikleri; ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirlerine ilişkin özel nitelikli kişisel verileri tarafımızca hiçbir koşul altında işlenmemektedir.

3. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

Kişisel verileriniz, Arslan Ambalaj’ın sunduğu hizmetler ve faaliyet konusu çerçevesinde; hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve güncel şekilde; bu Aydınlatma Metni’nde ve/veya Arslan Ambalaj'ın kişisel veri işleme amaçları kapsamında belirli, açık ve meşru amaçlar doğrultusunda; işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak ve de ilgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmek sureti ile işlenmektedir. Arslan Ambalaj, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

Bu kapsamda, kişisel verilerinizi;

- işlem yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,
- iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,
- elektronik (internet / mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,
- müşterilerimizin açık rıza vermeleri halinde kişiselleştirilmiş reklam, kampanya ve diğer faydaların sunulması,
- ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,
- Arslan Ambalaj’a ait tesislerin güvenliğini ve denetimini sağlamak,
- Arslan Ambalaj’ın ticari ve iş stratejilerinin belirlemek ve uygulamak,
- KVKK’dan ve yürürlükteki diğer mevzuattan doğan yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek

amaçlarıyla sınırlı olarak işliyoruz.

4. Kişisel Verilerinizin Güvenliği

Arslan Ambalaj ile paylaşılan kişisel veriler, Arslan Ambalaj’ın gözetimi ve kontrolü altındadır. Arslan Ambalaj, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince kişisel verilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak, teknik ve idari tedbirleri almak ve uygulamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumludur.

Bu kapsamda; Arslan Ambalaj, kişisel verilerin yetkisiz şekilde erişilmesini ve kullanılmasını engellemek amacıyla gerekli teknolojileri kullanmakta, kişisel verileri denetimi altında bulunan tesislerde tutulan ve sınırlı erişime sahip bilgisayar sistemlerinde depolamakta, Güvenli Yuva Katmanı (SSL) ve benzeri şifreleme yöntemleri kullanmakta, kişisel verilerin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu tesis etmekte ve bu konuya ilişkin gerekli tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

5. Kişisel Verilerinizin Aktarımı

Müşterilerimize ait ve/veya ilişkin kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak ilgili müşterimizin açık rızası olmaksızın kişisel veriler üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere mevzuatın öngördüğü sınırlar dahilinde kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

Kişisel verileriniz Arslan Ambalaj, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi ve yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize izinleri dahilinde gönderdiğimiz ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkezi ile anlaşmalı olduğumuz bankalarla KVKK’nın 8. ve 9. maddesi uyarınca paylaşılabilmektedir.

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve idari tedbirler alınmaktadır. Üçüncü kişilerin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Arslan Ambalaj sorumlu değildir. 

6. Kişisel Verilerinize İlişkin Haklarınız

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin; işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse bilgi talep etme, işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde ve yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme, eksik veya yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme, KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini veya yok edilmesini isteme, aktarıldığı üçüncü kişilere yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme ve KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

Yukarıda sıralanan haklarınıza ilişkin taleplerinizi yazılı olarak Arslan Ambalaj’a iletmeniz durumunda Arslan Ambalaj talebinizi en geç 30 (otuz) gün içerisinde ücretsiz olarak sonuçlandırmaktadır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Arslan Ambalaj tarafından Kişisel Verilerin Korunması Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

Belirtilen bu haklarınızı kullanmak için, bu yöndeki talebinizi KVKK’nın 13. maddesi doğrultusunda, Başvuru Formu’nu doldurarak Arslan Ambalaj’ın “Mahmutbey Mah. Istoc Ticaret Merkezi, 2412Sk. C-Blok, No:2/62 Kat:6, Bagcilar 34218 - Istanbul” adresine, adınızı ve soyadınızı ve de imzanızı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz T.C. kimlik numaranızı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil iseniz uyruğunuzu, pasaport numaranızı veya varsa kimlik numaranızı, tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresinizi, bildirime esas elektronik posta adresi ve telefon numaranızı ve de talep konusunu ve kimliğinizi tespite yarayan gerekli bilgi ve belgeleri eklemek sureti ile yazılı olarak başvuruda bulunabilirsiniz. 

7. Değişikliklere İlişkin Bilgilendirme

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar, Arslan Ambalaj’ın yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri zaman zaman güncelleyebileceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi bildirmek isteriz. 

8. Kişisel Verilerin Güncelliği

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Arslan Ambalaj’ın kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda, Arslan Ambalaj’ın yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Arslan Ambalaj ile doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Kişisel verilerinizde herhangi bir değişiklik olması halinde yukarıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek kişisel verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

Ürün Seçildi! Karşılaştır